úterý 4. června 2013

Do projektu se zapojili další lékaři v Brně, brzy jej otevřeme i v Praze

Projekt Představujeme moderní látkové pleny lékařům je jedinečným programem, který přináší informace o nových možnostech přebalování  gynekoložkám/gynekologům a zdravotníkům majícím v péči těhotné ženy. Zároveň tak jednoduchou a nenásilnou formou vzdělává o nejmodernějších variantách zdravé a ekologické péče o malé děti právě ty skupiny rodičů, k nimž by tyto informace jinak zřejmě doputovaly velkou oklikou.

V současnosti je do projektu zapojeno 10 brněnských gynekologických ordinací, jejichž seznam najdete níže. Během června se do projektu zapojí také řada gynekologických ordinací v Praze.
Projekt je navržen velmi jednoduše – tak, aby byl snadno kompatibilní s běžným chodem lékařské ordinace. Snad také proto je o zapojení se do projektu veliký zájem a zdravotničtí odborníci vítají možnost seznámit se s moderními látkovými plenami a dámskými hygienickými pomůckami. Někteří z nich již novodobý design plen znají, ale převážná většina byla překvapena jednoduchostí a elegancí plenkového systému na principu vnitřních a vnějších kalhotek či plenek typu „vše v jednom“, majíc ještě v čerstvé paměti nekonečné vyvařování a žehlení klasických čtvercových plen.

Lékaři do svých ordinací obdrželi krabici se vzorky nejběžněji užívaných moderních látkových plen (kalhotková plena, svrchní kalhotky, plena „vše v jednom“, ekologická jednorázová plena). Součástí výbavy každé zapojené ordinace je také podrobně zpracovaný manuál se všemi informacemi o látkových plenách. Lékařům se do ordinací rovněž dodávají vzorky menstruačních kalíšků, o které je mezi odborníky velký zájem.  Čím dál více klientek gynekologických ambulancí se totiž na tuto pomůcku ptá a množství žen již kalíšek začlenilo do svého každodenního života. Lékaři obdrží informace o základních principech všech zmíněných ekologických produktů a jako poděkování dostanou dárkové balení luxusní přírodní kosmetiky v biokvalitě.

Zejména těhotné ženy mají z projektu řadu benefitů. Od svého ošetřujícího lékaře obdrží během svého těhotenství celkem dvakrát dárkový balíček přírodní kosmetiky a ekodrogerie pečující o matku a dítě. V době těhotenské poradny si mohou u svého lékaře/lékařky prohlédnout informační materiály o zdravém přebalování a některé si s sebou odnášejí domů. 

Věříme, že informace nabyté v lékařských ordinacích představují pro nastávající maminky, které se rozhodují, jaký rodičovský styl zvolí, hodnověrný zdroj. Proto jsme rádi, že můžeme osvětu šířit právě tímto směrem a věříme, že svým dílkem přispěje k šetrnějšímu způsobu života rodičů v našich městech.

Seznam gynekoložek zapojených do projektu:
MUDr. Hanáková Marie, Cejl 72, Brno - střed
MUDr. Haraštová Ladislava, Vídeňská 546 / 55, Brno – Štýřice
MUDr. Juračková Radmila, Černovická 33 / 2b, Brno - Komárov
MUDr. Kršková Olga, Běhounská 8, Brno - střed
MUDr. Medunová Eva, Bulharská 1320 / 29, Brno - Královo Pole
MUDr. Nevrlka Karel, Kuklenská 2221 / 31, Brno - Židenice
MUDr. Přívarová Drahomíra, Herčíkova 2480/10, Brno - Královo Pole
MUDr. Snopková Jana, Pekařská 58, Brno - střed
MUDr. Vlachynská Jitka, Horova 28A, Brno – Žabovřesky



1 komentář: