sobota 19. října 2013

V hlavní roli hračky

GOKI
Goki navrhuje a vyrábí hračky nejen s láskou, dlouholetou zkušeností, ale hlavně s velkou zodpovědností. A právě proto stojí na prvním místě bezpečnost hraček. Ve vlastní moderně vybavené firemní laboratoři jsou všechny hračky podrobovány zkouškám – musí souhlasit materiál, barvy nesmí obsahovat žádné zbytkové látky, které by mohly ohrozit zdraví našich nejmilejších. Chemické zkoušky hraček provádí navíc i nezávislé instituty. 

Hračky Goki odpovídají všem platným normám a především nezávislé testy často potvrdily, že jsou hračky Goki často mnohem lepší, než normy povolují. Některé hračky prošly přísnými zkouškami a nesou označení GS - bezpečnost testována. Tyto zkoušky jsou u některých hraček Goki nadstandardní a dobrovolné, aby rodiče a spotřebitelé věděli, že Goki bere otázku bezpečnosti hraček a tedy zdraví Vašich dětí nadmíru vážně.

Zodpovědnost znamená také zodpovědnost vůči životnímu prostředí a lidem. Proto Goki nejen se značkou ´cause nabízí dlouhodobě vzdělání celé řadě dětí tzv. třetího světa, které by jinak neměly šanci se ze začarovaného kruhu chodoby dostat. Ale také stále více výrobků odpovídá kritériím zodpovědného a férového obchodování fair trade.
Ucelenou nabídku nalezenete zde.

Dřevěné hračky Goki mají vysokou pedagogickou a didaktickou kvalitu. Nejen, že některé z nich vznikly ve spolupráci s vysokými školami, ale navíc byly označeny nezávislými pečetěmi a známkami kvality. Mezi nejvýznamnější a velmi uznávané patří spiel gut. Tato organizace má dlouholetou tradici a je v odborném světě i mezi spotřebiteli respektována.

GRIMM´S

  • o Grimm´shračky mají jednoduché tvary a krásné barevné provedení. Tím podporují a vyzdvihují vlastní kreativitu dětí a dávají jim prostor pro rozvoj jejich tvořivosti.
  • o Hračky jsou pedagogicky velice hodnotné. Jejich základ tvoří Waldorfská pedagogika, jejíž aspekty se snažíme při návrhu, vývoji a výrobě našich hraček co nejvíce zohlednit. Stále více nabývá na významu také pedagogika Montessori.
  • o Účelem hraček je v co nejširším záběru podporovat vývoj všech smyslů dětí, aby se mohly co nejbohatěji rozvíjet.
  • o Navrhujeme krásný a dekorativní design ze dřeva, který podporuje začlenění rituálů do rodinných tradic – rituály roční, sváteční, nezávislé na módních trendech, nadčasové a hodnotné.
  • o Grimm´s výrobky nabízí i dospělým dovolenou od každodenností tím, že jim nabízíme možnost prolomit bariéru cílově orientovaného myšlení, lineárnosti a logiky.
  • o Grimm´s výrobky jsou pomůckami – podporují schopnosti v oblasti jemné a hrubé motoriky, logoterapie, ergoterapie a pracovní terapie.
Grimm´s výrobky jsou vyrobeny ze dřeva – olše, lípa, javor a třešeň pocházejí z Evropy. Dřevo je přírodní surovinou, která podporuje různé smyslové vjemy. Dřevo má krásnou strukturu, jednou je světlejší, jednou tmavší, tvrdé či měkké. Může být drsné a nebo hebké, teplé a může krásně vonět. Má různý zvuk, jednou je těžší a jednou lehké. Na dřevě se nerozmnožují bakterie. 

A pokud se náhodou něco pokazí, je možné poškozené místo znovu slepit. Dřevo se opět vrací do přirozeného kruhu přírody, což neplatí ani pro umělou hmotu a ani pro kov. Velkou většinu Grimm´s výrobků se brousí ručně, takže již opticky je na nich vidět, že nejsou masovou strojovou prací.

Díky ekologickému hnutí roste povědomí, znovu objevení a zhodnocení dřeva jako suroviny. Dřevo je modernější čím dál více a to také především pro výrobu hraček a her pro děti. Všechny Grimm´s barevné výrobky jsou ošetřeny zdravotně nezávadnými mořidly a oleji, které odpovídají normě EN 71.Výrobky byly byla oceněny cenou „Spiel gut”.     
  
 

KUKURUKU
Ručně háčkované a šité výrobky z Beskyd. Hračky jsou originální, vtipné a z kvalitních přírodních materiálů. Ocení je nejen malé děti.

ŠAPITO
Textilní ateliér Šapitó založili manželé Jiří a Marie Mrňávkovi v roce 2002. Produkce Šapita je od samého začátku zaměřena výhradně na tvorbu originálních hraček a bytových doplňků pro děti. Na prvním místě zůstává originální nápad, kvalitní zpracování a bezpečnost hraček. Ucelenou nabídku naleznete zde.






Doporučujeme ještě přečíst:
Dotkněte se dřevěné hračky a vlastní svobody
Eko lahve aneb Dejte sbohem jedovatým plastům!
Ekožena v luxusu

       

Žádné komentáře:

Okomentovat