neděle 29. května 2016

Fotogalerie: Ženské dostaveníčko v Bráně - téma Čich

Druhému Ženskému dostaveníčku přálo i rozmarné májové počasí - po slunečném dni následoval příjemně vlahý večer. Zatímco organizátorky dolaďovaly květinovou výzdobu a aranžmá lákavých dobrot, už se scházely první z patnácti pozvaných žen. Čas do začátku setkání si krátily povídáním i objevováním novinek na prodejně.


"Ráda bych toto, již druhé dostaveníčko zahájila přípitkem. Kdo si dá rybízové víno a kdo ovocnou šťávu?" přerušila hostitelka, majitelka Brány k dětem, Lucie Harnošová čilé štěbetání. Následovalo obsáhlé seznamovací kolečko, při kterém přišla řeč i na chození po žhavých uhlících, hormonální jógu, lesní školky, sílu hudby nebo alternativní medicínu. Kdo měl chuť, mohl vyzkoušet úžasné raw dortíky nebo se osvěžit ovocem a skvělým meduňkovým nápojem.


Jitka Kadletzová (uprostřed)

Jako poslední se představila Jitka Kadletzová ze společnosti Nobilis Tilia, která si mezitím na stolek vyskládala lahvičky s éterickými oleji, protože tento večer byl zasvěcený čichu a aromaterapii. "Některé z vás zmínily, že je trápí jarní únava. Nechám kolovat inhalační tyčinku s bergamontem, která pomáhá při stresu a napětí, osvěžuje a zlepšuje náladu," odstartovala své povídání o léčivých a harmonizujících účincích rostlinných výtažků.

 
 

Kdy jindy se sejde tolik úžasných vůní najednou? Jasmín, meduňka, santal, vanilka... "Tak tu opravdu musím mít," rozplývala se nad růží v jojobovém oleji Kristýnka, která dorazila v elegantních proužkovaných šatech. Lahvičky čile kolovaly a Jitka vykládala, jak poznat opravdu stoprocentní přírodní oleje, co pro nás mohou udělat a jak je správně používat. "Pokud potřebujete znát účinky jednotlivých olejů, doporučuji vám knihu Voňavá lékárna. Tam je prostě všechno. Jeden zákazník se mě ptal na myši. Podívala jsem se tam a zjistila, že na ně funguje máta peprná," vyprávěla Jitka. "Teď jsem si chvíli nebyla jistá, jestli je chtěl léčit, nebo se jich zbavit," reagovala se smíchem jedna z přítomných dam.

 

Na závěr setkání si každá účastnice mohla namíchat svůj osobní parfém. "Ideální jsou tři složky, ale klidně jich může být i více. Pokud si někdo netroufne sám, ráda mu pomůžu," lákala Jitka ke svému stolku první odvážlivce. Kromě flakonku s jedinečnou vůní si každá žena z dostaveníčka odnášela také dárkovou taštičku od společnosti Nobilis Tilia s éterickým olejem, vzorky kosmetiky i užitečnými informacemi o přírodních produktech.


A my už připravujeme další Ženské dostaveníčko - je naplánované na červen a po zraku a čichu se zaměříme na hmat.

Autoři fotografií: Petra Chuchrová, Zuzana Dostálová
Autor textu: Zuzana Dostálová

Doporučujeme ještě přečíst:
Fotogalerie: První Ženské dostaveníčko v Bráně k dětem
Rozhovor s Jitkou Kadletzovou - zástupkyní Nobilis Tilia
Vyzkoušeli jsme: Menstruační večírek

Žádné komentáře:

Okomentovat