úterý 7. července 2015

10 tipů pro cestování se staršími dětmi

Předchozích 10 tipů pro cestování s dětmi jsme pojali jako inspiraci zejména pro rodiče batolat a menších dětí. Aby to maminkám a tatínkům s odrostlejšími potomky nebylo líto, přinášíme deset tipů, jak zpříjemnit dlouhé letní jízdy, plavby či lety také starším dětem. 

Dědeček Oge - Pavlína Brzáková
Příběh o proměně malého tunguzského chlapce v kmenového léčitele, který čte Jaroslav Dušek, přibližuje nejen život v sibiřské tajze, ale také praktiky místních šamanů. Poutavé devítihodinové vyprávění je ideální nejen pro dlouhé cesty autem. 
"CD je hodně realistické, zachycuje sociální problémy domorodých kultur, a proto je pro děti místy náročné. Doporučuji nejdříve poslech dospělým a až dle vlastního uvážení pustit dětem. Dle mého názoru (a reakcí našich dětí) jsou nejlepší kapitoly 6 až 15. Tyto kapitoly jsou o iniciaci malého Ogeho v šamana. Od kapitoly 16 jsou již více rozebírány sociální problémy (např. časté pití alkoholu, nevěry) a tato část pro děti vhodná není," podělila se o své dojmy Lucie Harnošová.
Mandaly - vybarvování podle nálady
Na 144 stranách této netradiční knihy plné mandal mohou děti tvořit, jak právě mají chuť. Zároveň se naučí také vnímat a vyjadřovat své pocity. Každá stránka je opatřena perforací, takže ji lze snadno vytrhnout a použít třeba jako ozdobu dětského pokoje.


Pes Paličák
Ošklivé štěně odhozené na smetiště a jeho hledání pravého páníčka - to je námět této půvabné knihy, která dětem přiblíží nejen radosti, ale i úskalí psího života. Kromě humoru nabízí i poučení, jak se ke čtyřnohým přátelům správně chovat.
Blok: Každá cesta má smysl
Malůvky, básníčky, partii piškvorek i cestovní deník pojme tento krásný skicák o velikosti A5 s cestovatelsky laděnou kartonovou obálkou. Je ideální pro zachycení pestrých zážitků nejen z letního putování. 

Hledáte pohodovou muziku do auta, která "sedne" dětem i dospělákům? Zkuste album Zvěřinec od Yellow Sisters plné písniček, ukolébavek a říkanek, na kterém si najde svůj oblíbený kousek každý člen rodiny.

Zdravotně nezávadná a ekologická verze oblíbených "měnících" fixů dětem zkrátí nejednu dlouhou chvíli. Každá z devíti barev po přemalování měničem nabídne nový odstín. Měnič barvy může také sloužit jako tajný inkoust. Hrot fixu se díky speciální kontrukci nezdeformuje ani při větším tlaku

Hry pro volné chvíle
S nudou kdykoliv a kdekoliv zatočí set pro oblíbené hry Země-město, kostky, Námořní bitvu a piškvorky. Už žádné shánění kostičkovaného papíru! Sada kromě herních plánů obsahuje i pravidla pro každou z uvedených kratochvil.
Penál
Pastelkám, tužkám, ořezávátku i gumě se nejpohodlněji cestuje v penálu, kde je děti mají hezky pohromadě. Dvacetidílný set od Ergobagu obsahuje kvalitní pastelky značky Stabilo i veškeré další vybavení pro kreslení a psaní.
CD Královničky
Toto album nabité energií nazpívaly maminky a děti z Tišnovska. Písně jsou inspirované místními tradicemi, přírodou i společenstvím a zaujmou zejména osobitým přednesem. Zkrátka skvělý "povzbuzovák" pro dlouhé cesty.

Atlas světa pro děti
"Mami, tati, kam to vlastně jedeme?" Krásně zpracovaný atlas světa s velkými rozkládacími mapami dětem nabídne spoustu zajímavých informací o všech koutech naší planety. O obyvatelích jednotlivých kontinentů, ale i místní fauně i flóře si určitě rádi počtou i rodiče.




Doporučujeme ještě přečíst:
10 tipů pro cestování s dětmi
10 zákaznických tipů - červenec
Udržujte rovnováhu v osobním i rodinném životě

Žádné komentáře:

Okomentovat