středa 2. července 2014

Projekt Představujeme látkové pleny lékařům pokračuje, v Brně se zapojily další gynekologické ordinace

Projekt Představujeme moderní látkové pleny lékařům je jedinečným programem, který přináší informace o nových možnostech zdravého přebalování  lékařům a těhotným ženám v jejich péči. Jeho cílem je příjemným a nenásilným způsobem seznamovat s moderními variantami zdravého přebalování do látkových plen a ekologicky šetrné péče o miminko. 





V současnosti je do projektu zapojeno 13 gynekologických pracovišť v Brně a 5 v Praze. Jejich aktualizovaný seznam naleznete zde. Během jara 2014 se do programu nově přidala gynekologická centra Sanatorium Helios s.r.o., Kajro s.r.o. a Dugy s.r.o. Řada gynekologických ordinací během nové vlny projektu obnovila zásoby materiálů, které v rámci programu zdarma rozdáváme klientkám ordinací.

Lékaři do svých ordinací obdrželi kazetu vzorků nejpopulárnějších variant moderních látkových plen (kalhotková plena, svrchní kalhotky, plena „vše v jednom“, ekologická jednorázová plena). Součástí výbavy je také podrobně zpracovaný manuál s kompletními informacemi o látkových plenách. Do ordinací se rovněž dodávají ukázkové kusy menstruační ch kalíšků, o které je mezi odborníky velký zájem. Čím dál více klientek gynekologických ambulancí se totiž na tuto hygienickou pomůcku ptá, popularita jejich užívání všeobecně roste.

Všechny zmiňované materiály mají být v ordinaci k dispozici, jsou určeny pro zdravotníky i těhotné ženy. Slouží k podívání, ohmatání, základnímu seznámení. Mají být ukázkou toho, jak moderní látkové pleny „naživo“ vypadají, což může u řady lidí dopomoci k odstranění bariér tvořených  předsudky či obavami a – jak doufáme – vzbudit sympatie.

Lékaři jsou informování experty z našeho týmu o základních principech všech zmíněných ekologických produktů a jako poděkování dostávají dárkové balení luxusní přírodní kosmetiky v BIOkvalitě.

Také těhotné ženy si přijdou na své. Od svého ošetřujícího lékaře obdrží v období očekávání miminka celkem dvakrát dárkový balíček přírodní kosmetiky a EKOdrogerie pečující o matku a dítě.  Hodnota balíčků, které připravujeme ve spolupráci s našimi nejlepšími dodavateli, přesahuje 300,- Kč. Jen během poslední vlny jsme takových balíčků dodali do ordinací 500 kusů. Od začátku projektu jsme do gynekologických ordinací dodali již 2000 balíčků s dárky.


Projekt je navržen velmi jednoduše – tak, aby byl snadno kompatibilní s běžným chodem lékařské ordinace. Způsob a míra zapojení je vždy nakonec na samotném lékaři tak, aby to vyhovovalo běžnému chodu pracoviště. Snad také proto je o zapojení se do projektu velký zájem. Někteří ze zdravotníků již novodobý design plen znají, ale převážná většina bývá překvapena jednoduchostí a elegancí plenkového systému na principu vnitřních a vnějších kalhotek či plenek typu „vše v jednom“, majíc ještě v čerstvé paměti nekonečné vyvařování a žehlení klasických čtvercových plen.

Domníváme se, že informace nabyté v lékařských ordinacích představují hodnověrný zdroj pro nastávající maminky, které se rozhodují, jaký způsob péče o dítě budou následovat. Proto si vážíme možnosti šířit osvětu právě tímto směrem a věříme, že tak svým dílkem přispějeme k šetrnějšímu způsobu života rodičů v našich městech.


Doporučujeme ještě přečíst:

Do projektu se zapojili další lékaři v Brně, brzy jej otevřeme i v Praze
Látková výbavička šitá na míru
Týden opravdových plen 2015

Žádné komentáře:

Okomentovat