čtvrtek 28. dubna 2016

Přírodní péče pod plenkami

Aby děti netrápila bolestivá a opruzená pokožka, zapojte do péče přírodu. Vyhýbejte se syntetickým mycím prostředkům, zajistěte dostatek volného přístupu vzduchu k pokožce a využijte sílu éterických olejů i jemnost bylin.


Tipy na přírodní „vlhčené ubrousky“
Klasické vlhčené ubrousky obsahují syntetické tenzidy, konzervanty a parfemace, které přispívají k podráždění pokožky tím, že narušují přirozený ochranný kožní film a hubí i prospěšné mikroorganismy (jako například laktobacily). Ideální náhradou jsou obyčejné papírové kapesníčky. Nejenže jimi snadno očistíte intimní partie, ale navíc šetříte životní prostředí. Navlhčete kapesníček vodou, naneste malé množství
Mycího intimního balzámu Jůlinka na pokožku, nechte krátce působit a vlhkým papírovým kapesníčkem setřete. Mycí balzám zmírňuje případnou svědivost a podráždění, upravuje pH a podporuje zdravou bakteriální rovnováhu.

Při mírném znečištění navlhčete papírový kapesníček
Květovou vodou heřmánkovou či levandulovou nebo ji nastříkejte přímo na pokožku a kapesníčkem setřete. Květové vody totiž pomáhají udržet zdravé pH pokožky a jsou přirozeně antimikrobiální. Dobře vám poslouží na cestách nejen pro miminko, ale i k jemné dezinfekci vašich rukou, kdykoliv je potřeba.

Pomáhá a chrání
Když je zadeček očištěný, přichází na řadu ochranné prostředky. Po večerní koupeli vetřete nebo jemně vmasírujte do pokožky celého těla včetně zadečku
Masážní olej Žofie s obsahem zklidňujících olejů z heřmánku a levandule. Nejenže harmonizují a zklidňují před spaním, ale zároveň pomáhají zmírnit podráždění pokožky. Na zadeček pak naneste Ochranný krém Olinka s vysokým podílem panenského olivového oleje a včelího vosku, který dobře chrání proti opruzeninám při zvýšené vlhkosti pod plenkami.

 
I přes tu nejlepší péči se občas mohou potíže vyskytnout. Na pokožce se objeví červené pupínky či flíčky, které pak s vydatnou pomocí mechanického otěru a škodlivých bakterií vytvářejí opruzeniny, často zanícené a bolestivé. První pomocí jsou opět hojivé květové vody. Nechte je na pokožce zaschnout, a pokud nejsou z opruzenin otevřené ranky, dopřejte pokožce dostatek volného pohybu na vzduchu. Zvýšenou vlhkost z pokožky pomáhá odstranit Levandulový pudr Leontýna, který navíc zmírňuje podráždění, zarudnutí a svědivost.
 
Tento účinek jej činí neocenitelným pomocníkem proti opruzeninám v horkém létě, a to nejen pod plenkami, ale i v kožních záhybech. Pro rychlé zhojení a ochranu podrážděné a poškozené pokožky naneste pod plenky Zklidňující gel Levantis. Díky obsahu levandule, zinku a jílu zmírňuje svědivost a navrací pokožce zdraví. Méně ochranné, zato výborné hojivé účinky má také Měsíčkový krém Karité.

Celá řada bylin si dokáže poradit s opruzeninami. Ideální je připravit z nich odvar a používat jej na omývání pokožky. Které bylinky jste vyzkoušeli a s jakým výsledkem?
 
http://www.branakdetem.cz/detsky-levandulovy-zasyp-leontyna-nobilis.htm

Autor textu: Adéla Zrubecká, Nobilis Tilia

Doporučujeme ještě přečíst:
10 tipů na přírodní kosmetiku pro miminko
8 zásadních otázek při používání látkových plen
Fotoinspirace: Jak poskládat výbavičku z moderních látkových plen? 

Žádné komentáře:

Okomentovat