úterý 24. května 2016

Houpací sítě a křesla – dopřejte si dokonalý relax!

Věděli jste, že houpací sítě se do našich končin dostaly, stejně jako brambory, tabák nebo rajčata, ze Střední a Jižní Ameriky? Jako první je do Evropy přivezl sám Kryštof Kolumbus, kterému tenhle geniálně jednoduchý vynález padl do oka na Bahamách. Houpací sítě, španělsky též hamaky, si brzy oblíbili námořníci a cestovatelé, kteří si v nich příjemně odpočinou na minimálním prostoru. Dnes jsou stále vyhledávanější i coby rekreační a relaxační vybavení.


Specialisté z Brazílie

Jen si to představte – krásný letní den, hovíte si v houpací síti pěkně ve stínu a někde pod vámi se hemží mravenci a další lezavá havěť, která už na vás nemůže... A když už si takovou šikovnou síť pořizujete, není od věci sáhnout po modelech přímo z Brazílie, země houpání zaslíbené. Ty jsou totiž velmi široké a pohodlné, protože původně sloužily jako postele. Díky tomu se do nich můžete natáhnout i diagonálně s rovnými zády, takže ze sítě jen tak nevypadnete, ani když vás příjemné pohupování ukolébá k spánku.

Brazilské sítě Amazonas, které nabízíme v Bráně k dětem, se dodnes tkají na ručních stavech a vynikají pevností a odolností. V našem sortimentu najdete lehoučké nylonové sítě na cestování, modely pro dva, miminka i větší děti nebo rovnou velikost XXL pro celou rodinu. Všechny sítě se vyrábí z materiálů odolných vůči rozmarům počasí a UV záření. Přes zimu vám mohou dělat radost i v interiéru, sundání nebo pověšení sítě je otázkou pár sekund.


A co třeba křeslo?

Pokud nemáte dost místa na síť nebo vám připadá příliš exotická, jsou tu ještě brazilská houpací křesla Amazonas. Pro opravdu bezchybnou relaxaci doporučujeme luxusnější verze s několika rozpěrnými tyčemi, podhlavníkem a podnožkou. Dětská provedení křesel jsou ideálním doplňkem pokoje malých princezen i pirátů. Mimořádnou odolnost těchto brazilských mazlíků zaručují kvalitní materiály a pečlivé zpracování.

Abyste si mohli houpací sítě a křesla pověsit kamkoliv libo, najdete v našem e-shopu plno rozmanitých prvků pro jejich instalaci – lana, háky, pružiny i speciální stojany pro venkovní i vnitřní použití. Náruživí cestovatelé si k lehké a skladné síti mohou pořídit také přístřešek a moskytiéru. A rozhodně byste neměli minout sekci Výhodné sety, kde najdete nakombinované sítě a stojany za příjemné ceny. Houpání zdar! :-)


Autor textu: Zuzana Dostálová

Doporučujeme ještě přečíst:

2 komentáře:

  1. tady jsem četl, že doporučují aby děti odpočívaly v normálním křesle http://www.radirna.cz/kresla-do-obyvaciho-pokoje chci se zeptat co si o tom myslíte?

    OdpovědětVymazat
  2. já teda nevím, ale houpací křeslo máme doma odtud - https://www.houpanicko.cz/, dětem to vyhovuje a mě taky. Teda možná by byly lepší křesla dvě, protože i o to jedno se skoro pereme. :-D

    OdpovědětVymazat