sobota 27. prosince 2014

Vysněte si rok 2015! OSOBNÍ JANTRA PŘÁNÍ aneb Důležité myšlenky přicházejí, když si na ně uděláme prostor.

Když víme, co chceme a kam směřujeme, mnohem snadněji se nám kráčí v každém jednotlivém dni, ale také v celém roce. Naše přání má o to větší sílu, pokud jej NEnecháme pouze v naší mysli, ale dáme mu také nějakou vnější formu – např. jej vyslovíme, napíšeme, nebo namalujeme... Co vy na to? Vytvoříme společně váš sen pro následující rok? :)

Jantry ve svém původním významu představují geometrické obrazce s přesnými tvary a pevně stanovenými pravidly tvorby. V našem pojetí utváří jantra přání vědomě poskládaný obraz z fotek, obrázků, maleb a slov. Jejím hlavním cílem je zviditelnit a podpořit naše přání, protože kam zaměříme pozornost, tam plyne i naše energie.


JAK SI ZAČÍT PŘÁT

Formulujte svá přání

1. Brainstorming – co všechno si přeji pro příští rok
    

2. Všechna negativní tvrzení převést na pozitivní: např. finanční nezávislost => finanční svoboda

    Svůj záměr formulujte v přítomném čase, jako by se již uskutečňoval: např. Budu pracovat na * => Jsem
*, Užívám si *, Jsem vděčná za to, že *

3. Představte si sebe sama v dané situaci, prociťte to, prožijte, jako kdyby už to bylo. Právě zmiňovaný obrázek tomu může hodně napomoci např. Je dům to, co si přeji, a nebo je mým přáním spíše to, jak se v něm budu cítit?
    
    Zamyslete se, co vlastně chcete prožívat skrze svůj majetek např. Chci mít peníze, ale co s nimi budu dělat?

4. Životní rovnováha – jsou všechny důležité dimenze v přáních zastoupeny?

    - 3 kategorie: já, moji nejbližší a širší celek

    - 4 životní oblasti: Zdraví, Rodina a partner, Přátelé, Kariéra a finance


 
Vizuální forma přání
K přáním najdeme vhodný obrázek či fotografii a nalepíme je na čtvrtku či kruh. Jantru lze také pomalovat nebo popsat hesly. Slov by ale nemělo být moc, aby jantra mohla zářit. Velká zábava je probrat staré časopisy, které máme doma a vytrhnout si obrázky vystihující to, co si přejeme. I v katalogu Ikea můžeme někdy najít hotové skvosty, které v nás vyvolají kýžené: „Wow, to je přesně ono!“. Nemáte-li doma žádné časopisy, využijte svou fantazii a velkou galerii na googlu.

RADOST Z TVORBY

 Velmi důležité je cítit během tvorby jantry radost. Pocity frustrace a vtíravé vnitřní příkazy „měl/a bych“ nejsou na místě. Proto zařaďte do obrazu jenom ta přání, kterým skutečně věříte. Pokud máte nějaké pochybnosti, pak jsou i tyto pochybnosti součástí vaší „objednávky“. Poté si stačí hotovou Jantru už jen vyvěsit na místo, kde na ni můžeme vidět a posílat jí energii :)

Tipy závěrem

 Pokud vytváříte jantru přání na celý rok, odpíchněte se od toho, co už máte. Ohlédněte se za uplynulým rokem a sepište si vše, co jste prožili, čeho jste dosáhli, za co jste vděční. Radost a zábava z tvorby se násobí při práci ve skupině přátel či na kurzu s lidmi stejného naladění. Můžete se zaměřit na přání pro celý rok, ale i na nějaké dílčí období či konkrétní projekt a vyrobit si podle toho velkou jantru nebo malé jantřičky.

Ráda se s vámi setkám na jednom z mých workshopů Výroba jantry přání. Více informací naleznete na www.vesvemteledoma.cz 


Článek byl publikován v magazínu Nákup všemi smysly číslo 6.


 
Autor textu: Silvie Šabacká

Doporučujeme ještě přečíst:
Bavíme se nástrahami FENG SHUI
Lékárna partnerských vztahů
Léčivé elementy přírody v potravinách a v nás

Žádné komentáře:

Okomentovat