Právě podpora udržitelného zemědělství je hlavní ideou Sonnentoru. Svůj úspěch staví na zkušenostech certifikovaných biofarmářů, šetrném sušení surovin a pečlivém ručním balení, které pomáhá uchovat aroma zejména křehkých lístků. Přírodní vůni a chuť produktů s logem usměvavého sluníčka také nenarušují žádná barviva, umělá dochucovadla ani konzervační látky. To oceníte zejména u koření, které se v podání Sonnentoru stává mistrovským dílem. Nevěříte? Rádi vám představíme některé z originálních směsí, v nichž se neopakovatelně snoubí aroma koření a květů.
Energie nejen pro vegetariány
Tato směs vás v nose polechtá vůní orientálního tržiště, které spaluje odpolední slunce. Prim tady hrají sladká paprika a ostré chilli. Jejich společníky, kteří dotváří exotickou kompozici, jsou trochu nečekaně i bazalka, okvětní lísky slunečnice nebo květ růže. Kdy se vám taková pikantní směs, jejíž říz prozrazuje už jásavě červeno-žlutá barva, bude hodit? Spolehlivě s ní zaženete chlad i chmurnou náladu. Rozpálí polévky, omáčky k těstovinám i vydatné vegetariánské pokrmy. Přidejte ji ale třeba i do leča nebo oblíbené pomazánky. Dodá jim úplně nový rozměr.Koření na pečení tetičky Aničky
Pamatujete na ta sobotní dopoledne, kdy se z maminčiny nebo babiččiny kuchyně linula omamná vůně úžasné pečínky? Takové příjemné vzpomínky vám určitě pomůže oživit koření tetičky Aničky. Pokud si k němu zkusmo přivoníte, ucítíte zejména spolehlivou dvojici kmín-česnek, která si s masem opravdu rozumí. Tajemstvím tohoto koření je ale zejména ayurvédská sůl z Himalájí, která dokáže z vepřového i jiného masa vykouzlit neodolatelně voňavou a chutnou pečínku. Směs, kterou dotváří i kousky cibule, koriandr a majoránka, stačí do masa jen vetřít a pak už se můžete těšit na výborný sváteční oběd.Raráškovo kouzelné koření
Mami, tati, já chci taky! Kdo z nás nebyl ve věku, kdy si prostě musel všechno vyzkoušet? A to včetně vaření. Své malé kuchtíky můžete při jejich prvních kulinářských experimentech vybavit výborným spojencem – kořením Sonnentor s obrázkem raráška. Jeho bylinková varianta na vás dýchne vůní poctivé domácí zeleninové polévky. Lehce s ní proměníte v pochoutku rizoto, brambory i obyčejný chleba s máslem. Sladká verze tohoto kouzelného koření si vás získá květovou vůní dokreslenou výrazným aroma skořice. Kdo by hádal, že kromě jahod, kakaa a květů slunečnice tento růžový prášek skrývá i dávku zdravé mrkve a červené řepy? Ozvláštníte jím rýžový nákyp, pudink i krupicovou kaši. Vzhledem k malému obsahu cukru je sladký rarášek vhodný i pro malé mlsaly.Náš tip:
Plechové dózy s kořením Sonnentor je možné opakovaně plnit. Snadno si z nich vytvoříte stylovou sadu kořenek, která bude ozdobou vaší kuchyně.
Článek byl publikován v magazínu Nákup všemi smysly číslo 4.
Autor textu: Zuzana Klementová
Doporučujeme ještě přečíst:
Přírodní kosmetika: Zkrásněte přirozeně
Zdravé mlsání? V Bráně si vybere každý...
Zamilujte se do voňavých lístků
Žádné komentáře:
Okomentovat