čtvrtek 17. prosince 2015

Zdravá štědrovečerní hrachovka podle Lucie Ernstové

Hledáte inspiraci pro vánoční menu? Lektorka předporodní přípravy a kontaktního rodičovství a nadšená kuchařka Lucie Ernstová se s námi podělila o svůj recept na zdravou štědrovečerní hrachovou polévku.

Ingredience: 

1,5 l vody
1 bio brambora 
1 cibule šalotka,
umeocet dle chuti 
majoránka dle chuti
čerstvá petrželová nať na ozdobení
Postup:
Na oleji lehce zpěníme cibulku a kuskus, přidáme hrášek, na kostičky nakrájenou bramboru a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme cca 25 min (až hrášek změkne). 

Před odstavením přidáme majoránku a umeocet dle chuti (pro menší děti, kterým ještě nesolíme, umeocet nedáváme, odebereme nejdříve pro miminko a rozmixujeme dohladka, až poté dochutíme pro zbytek rodiny, jíž mixovat nemusíme). 

Na talíři ozdobíme čerstvou petrželovou natí, můžeme podávat s čerstvým domácím chlebem (ten můžeme i opéct).
Lucie Ernstová, nadšená kuchařka a lektorka programu Radost s dětmi
Autor textu: Lucie Ernstová

Doporučujeme ještě přečíst:

Žádné komentáře:

Okomentovat