Představili nám jednoduchá a osvědčená Rozinková srdíčka, které můžete péct i s dětmi. Výhodou receptu je, že ho můžete připravit také v bezvaječné verzi.
Rozinková srdíčka
50 g celozrnné mouky70 g medu (2 lžíce)
140 g ořechů
100 g mletých rozinek
2 žloutky nebo 100 ml citrónové šťávy (1 citrón + voda)
1/2 vanilkového cukru
Mouku, ořechy, spařené pomleté rozinky a vanilkový cukr smícháme na válu.
Přidáme tekutý med a žloutky.
Poté vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout. (Můžeme jej zabalit a nechat odpočívat přes noc).
Poté vyválíme plát 5-6 mm silný a vykrájíme srdíčka.
Klademe je na vymaštěný a moukou vysypaný plech, potřeme bílkem, žloutkem, šlehačkou nebo mlékem a ozdobíme nasekanými ořechy nebo mandlemi.
U bezvaječné verze jsou žloutky nahrazeny citrónovou šťávou a vodou.
Pečeme na 180 stupňů zhruba 10 minut.
Manželé Čiháčkovi |
Žádné komentáře:
Okomentovat